kerana kau perempuan

Sunday, March 13, 2005

Alhamdulillah… kerana Maha Pencipta terus mengurniakan rahmat dan nikmat-Nya untuk you all we all meneruskan hidup dan kehidupan ini. Hidup dan kehidupan kat muka bumi bertuah ini you all we all hanya akan dapat melihat insan awek-awek dan si gagah perkasa. You all we all lupakan dulu dua spesis, yakni gagah sotong dan awek gagah! Itu tak leh pakai punya puak!

Oleh kerana kau perempuan, kau tetap seorang perempuan… sejak dilahirkan hinggalah bila-bila pun. Bersyukurlah, kerana kau perempuan menjadi makhluk yang sentiasa dilindungi, disayangi. Bersyukurlah kerana kau perempuan sejak azali telah disediakan dengan pelbagai keistimewaan. Bersyukurlah dengan segala yang telah diberikan kepada kau perempuan.

Kau perempuan diberi kecantikan, keayuan… kerana kau dilahirkan sebagai makhluk lemah-lembut. Ingat ye… gua cakap lemah-lembut, bukan lemah. Keayuan kau perempuan sebagai lambang dan keperbadian mulia. Juga, bentuk tubuh kau perempuan juga memang diciptakan dengan penuh simbolik, penuh dengan gambaran betapa ‘ummph’-nya kau perempuan itu.

Ayat Kaki Ruang 1.11

BLOG INI HALAL DIBACA, TANPA ADA UNSUR HASUTAN SERTA ADU DOMBA. JUGA TIADA BERRBAU PERKAUMAN MELAINKAN BERKAITAN KAUM ADAM DAN HAWA. MENCARI YANG HALAL ITU FARDHU - BACALAH TANPA WAS-WAS!

Ayat Kaki Ruang 2.11

"Don't walk in front of me, I may not follow
Don't walk behind me, I may not lead
Just walk beside me and be my friend."

Ayat Kaki Ruang 3.11

JAP EKK... TAK SEMPAT NAK TAMBAH PAPE LAGI. NANTI AKU LAPANG-LAPANG AKU BUBUH LA APA YANG PATUT.

  © Blogger template Leaving by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP